+3726009933

POHJOIS-VIRON KAUPUNGIT JA KARTANOT
11-13.6.2019

Tiistai 11.6   Tallinn → Jäneda → Neeruti → Rägavere → Mäetaguse


9:00-11:30  Eckerö Linen M/S Finlandialla matka Helsinki-Tallinna

Tallinnan satamassa bussi ja opas vastassa, siirrymme päivän ensimmäiseen tutustumiskohteeseen, Jäneda-kartanoon. Kartanon omistajina on ollut lukuisia aatelis-sukuja 1600 -1800 luvuilla. Vuodesta 1830 aina vuoteen 1919 asti kartano kuului von Benckendorffien suvulle. Kartanonrouva Maria (Mura) Ignatjevna Zakrevskaja-Benckendorff-Budberg oli värikäs nainen, joka järjesti monenlaisia skandaaleja ja joka oli legendaarinen nainen. Hän ihannoi englantilaista tyyliä ja hänellä oli suhteita Englannin suurlähetystöön. Maria oli muusana ja tulkkina myös kirjailija Maxim Gorkille.

Seuraavaksi kiinnostaa meitä Neerutin kartano

Neerutin kartanon päärakennus on Virolle poikkeuksellisesti jugendtyylinen. V. 1902 kartanon ostanut Pietarin tehtailija Kirschtenin tilauksesta rakennettiin alkuperäinen, 1870-luvulla valmistunut päärakennus uudelleen: lisättiin 30-metrinen torni ja julkisivulle koristeita. Herrastalo, joka vuosikymmeniä seisoi tyhjänä ja rappeutui, on nykyään yksityisomistuksessa ja sen ulkoasu on jo laitettu loistavaan kuntoon.

Rägavere kartanossa ihailemme kauniita saleja-salonkeja ja nautimme päiväkahvit. Herrastalon sisätiloissa on runsas stukkokoristelu.  Kaunis barokkikartano on ollut amerikkalaisomistuksessa vuodesta 1999. Kartanon isäntä on amerikkalainen ja emäntä on virolainen. He pyörittävät 1800 lampaan farmia ja kunnostavat kartanon rakennuksia.

Majoitumme Mäetagusen kartano-hotelliin. Yhteinen illallinen.

Hintaan sisältyy aamu-uinti ja rajoittamaton kylpyläkäyttö.

Keskiviikko 12.6   
Kuremäen nunnaluostari → Sillamäe → Narva → Narva-Jõesuu


Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta. Tämän päivän ensimmäinen  tutustumiskohde on 1800-luvun lopussa perustettu Kuremäen eli Pyhtitsän nunnaluostari, kiinnostavimpia ja erikoisimpia nähtävyyksiä Viron koilliskulmassa Sen sipulikupolinen pääkirkko, sakara-huippuinen muuri, nunnien asuintalot ja  pihan huolellisesti hoidetut ruusupenkit luovat luostarin tyylikkään perusilmeen. Käymme myös pyhän veden lähteellä. 

Jatkamme neuvostoaikana perustettuun Sillamäe-kaupunkiin

Se on yksi Viron salaperäisimpiä kaupunkeja, joka oli aina vuoteen 1991 suljettu kaupunki,  koska sinne oli perustettu uraanirikastamo. Erityisasema toi Sillamäelle runsaasti vaurautta. Tutustumme tyylipuhtaaseen neuvostoklassismin henkeen rakennettuun keskustaan ja upeaan kulttuuritaloon. Sillamäe on ainutlaatuinen.

Seuraavaksi tutustumme rajakaupunki Narvaan. Kaupungin tärkein nähtävyys on Viron itärajaa vartioiva keskiaikainen Hermannin linnoitus, joka on historiansa aikana nähnyt monta vierasta hallitsijaa. Narvan todellisena kukoistuskautena pidetään Ruotsin ajanjaksoa. Tällöin rakennettiin kaunis barokkikaupunki, joka säilyi Toiseen maailmansotaan asti. Kävelemme hiljattain uusitulla joenranta-promenadilla, näemme modernin yliopistotalon ja barokkimaisen kaupungintalon.

Matkaamme Narva-Jõesuun kaupunkiin, joka sijaitsee kauniissa mäntymetsässä Suomenlahden rannalla pitkine hienoine hiekkarantoineen. 

Majoitumme Meresuu Spa-hotellissa.

Saunakeskuksen ja kuntosalin rajoittamaton käyttö.  Buffet-illallinen hotellin ravintolassa

Torstai 13.6   
Pohjoisrannikko → Rakvere → Tallinna


Aamiaisen jälkeen aloitamme paluumatkan Tallinnaan. Matkan varrella kävelemme maalauksellisessa Toila-Orun puistossa, nautimme kauniista maisemista Ontika-Sakan rantatörmällä ja pysähdymme Liimala-Tulivee museolle.  

Tulivee-ravintolassa lounastamme.   Jatkamme keskiaikaiseen Rakvere-kaupunkiinKaupunki houkuttelee matkailijoita vaikuttavilla 1200-luvulta peräisin olevilla linnanraunioilla, nykyaikaisella keskustallaan ja kylpyläkulttuurillaan. Viron kuuluisin säveltäjä Arvo Pärt vietti kaupungissa lapsuutensa ja hänen kunniakseen on pääaukiolla pyöräilijäpatsas.

18.30-21.00    Laivamatka Tallinna-Helsinki Eckerö Linen M/S Finlandialla

Matkan hinta on
 € 310.- /hlö
H1-lisämaksu € 60.-

Matkapaketin hinta sisältää:

  • Laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki
  • Majoitus jaetussa H2 huoonessa
  • 2 x aamiainen, 1 x lounas, 2 x illallinen, 1 x kahvitauko
  • Suomenkielinen opas ja bussi koko matkan aikana
  • Sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin
Lisämaksusta buffet ruokailut laivalla:
Aamiainen 14.-/hlö; illallinen 28.-/hlö sis. myös ruokajuomat (viini,olut)

Matkan varausmaksu on € 35.-/hlö
Loppumaksun eräpäivä on 10.5.2019
Vastuullinen matkanjärjestäjä HansaTravel OÜ

 lisätiedöt Margi Allikmäe margi[at]hansatravel.ee +372 53439696